Uvod osnivačice

Moje ime je Ivana Biočina, stručno nazivlje kaže da sam magistra inženjerka tekstilne tehnologije, a osobno bih svoj rad opisala kao – autorica i istraživačica. Imala sam prilike istraživati modu i tekstilnu industriju, što je zabilježeno u tri knjige – od mladenačke žudnje za teorijom, preko filozofsko-duhovne faze (koja traje i danas) do povijesti tekstilne industrije.

 

 

Ideja IOM-a rodila se u ljeto 2019. godine. Kad sam počela razmišljati da je vrijeme da teoriju pretvorim u praksu, uhvatio me strah. No jednom kad je sjeme ideje i namjere posijano, život se dogodio. Iz Zagreba smo se preselili u Koprivnicu – zbog ljubavi i mogućnosti stvaranja. Sjever Hrvatske posebno me inspirirao, pun je povijesnih priča o industriji, tekstilu i obrtništvu, progresivnog razmišljanja i djelovanja u smjeru ekologije i reciklaže. Kad se pružila prilika, bila sam spremna zakoračiti na put održivosti. IOM sam službeno osnovala u listopadu 2020. godine. Sljedeća dva mjeseca smo gradili radionu, točnije moj Tomo je gradio, uz pomoć brata i tate. S početkom zime radiona je bila spremna te sam pomalo počela sve postavljati na noge s nadom da će proljeće donijeti novi početak. Proljeće je, čini se, uranilo pa je i mene ponijela energija uzdizanja i otvaranja.

 


IOM sam pokrenula s ciljem proizvodnje, edukacije i širenja zamisli održive mode. U srži djelovanja je transparentnost, iskrenost i vjerovanje da je održivost put koji zajedno stvaramo. Svrha i namjera je osnažiti žene, kao i sve potrošače, da zajedno budemo dio promjene koju želimo vidjeti u modi, ukrašavanju, proizvodnji i svijetu, da održivost ne bude samo prolazna misao, već početak i temelj novog života koji izbija, niče, klija, koji se upravo rađa; da učimo, gradimo i jasno kazujemo – našu snagu valja obuhvati i usmjeri na veličanje, poticanje i stvaranje.

 

 

U želji da služim i ponudim najbolje od sebe sigurno ću griješiti, ali ću se isto tako uvijek truditi – korak po korak naprijed, uvijek usmjerena prema promjeni.

 

 

Hvala svima na potpori, zahvalna sam na svakom od vas, Ivana